Breaking News
Home / Видове бебешки колички

Видове бебешки колички

Класификацията на видовете бебешки колички може да бъде съставена според различни фактори, но ние решихме да подходим малко по-особено от обикновено и да ви представим типовете колички, които напоследък най-често се купуват. Като всеки родител, и вие сигурно искате да вземете най-доброто за своята рожба и най-практичното и удобното за вас самите. Да направите такъв избор вече няма да е трудно, защото ние нагледно ще ви покажем какво се купува и цени най-много от младите майки и татковци. Във следващите редове ще ви разкажем именно за тях, за най-нашумелите модели бебешки колички за последните няколко години. Моля, имайте на предвид, че следващото разделение на видове бебешки колички изцяло се базира на личните ни наблюдения.

Комбинирани бебешки колички

Над 80% от родителите избират именно тях, въпреки че се водят от най-скъпите модели. Но след като заплатите цената, вие сами се убеждавате, че всеки един лев си е заслужавал за тази страхотна инвестиция. Детските комбинирани колички са страхотен вариант да си спестите много неудобства и проблеми за в бъдеще. Те са комбинирани, защото самите колички съчетават функциите на лятна и зимна бебешка количка, а знаете добре, че смяната на количката според сезона е еднакво важна като смяната на летните със зимните гуми на личния ви автомобил. Така, една комбинирана бебешка количка представлява компактен дизайн, който съчетава функциите на повечето детски колички днес.

Бебешки колички за близнаци

Близнаците са буквално голямата изненада след бременност и ако в днешно време нямаше опция за преглед на пола на специализирана апаратура, много родители щяха да бъдат поставени в доста неудобна ситуация да закупуват за втори път същите уреди и аксесоари, дрешки и принадлежности за първоначално очакваното само едно дете. След като наличието на близнаци обаче може да се определи в доста ранен етап от бременността, родителите вече спокойно ще могат да си вземат бебешки колички за близнаци, вместо впоследствие, да купуват още една детска количка – било то лятна количка, или с някакви по-специални функции. Бебешките колички за близнаци са страхотни поради факта, че представляват две отделни колички, слети в едно, та да може близнаците да не се разделят по време на разходка, а и на майката и бащата да им е максимално удобно самото управление.

Летни и зимни бебешки колички

Вече коментирахме въпроса за сезона и смяната на детските колички, които той налога. Все пак тук е мястото ни да добавим още нещо. Ако решите да купувате летни бебешки колички, уверете се, че зимна няма да ви трябва. В случай, че времето съвпада така, че да ви бъде нужна и зимна, най-добре заложете на нея, ако нямате достатъчно средства и за двете. През зимата условията навън стават доста тежки (само през последните няколко дни установихме това с нагледни примери) и е невъзможно да изкарате с летен вариант на бебешка количка. Нейните гуми няма да могат да преминават през заледени повърхности и сняг, а освен това тя е и доста опасна за детето.

Бебешки колички 3 в 1

Това са така наречените системи от цели три модула, които ви дават възможност да имате място за бебето за всички случаи. Детските колички 3 в 1 са компактни и лесни за употреба. Освен че те са обикновени бебешки колички, те могат да се модифицират и в кош за новородено, който да бъде поставян в близост до вас, когато сте у дома. Третата част от бебешките колички 3 в 1 представлява отново кош за дете, но най-често той е с по-специализирана функция. В частност, тук ще става въпрос или за кош за автомобили, който да бъде поставян до вас на предната седалка или на задните места за сядане, или ще е отново кош за бебе, но с по-особени функции, като например по-голяма височина, която в определени условия и места да преодолява силно замърсени повърхности или праха във въздуха.

Бебешки триколки

И не на последно място – запознайте с модерните бебешки триколки. Ако попитате един моторист, каква детска количка би купил на първата си рожба, той ще посочи именно триколката. Но формата и огромните гуми, наподобяващи цялото устройство на мотор, не са любими и полезни само за мъжете и по-конкретно тези, които си падат по мотори. Всяка една майка подобаващо би оценила подобна детска количка и то с право. Бебешките триколки са идеални за дълги разходки и то в тежки условия. Тук не става само въпрос за летни детски колички с по-големи гуми за преминаване на опасности, включително и такива, типични за зимата, но и за маневреността. По родните улици, където положението не е особено удобно и комфортно за младите майки с бебешки колички, триколките изиграват доста голяма роля в преодоляването на всички тези препятствия. С бебешки триколки  всеки един родител може да се почувства като истински супермен, защото с тях ще мине навсякъде и през всичко, докато детето му сладко спи. Добре е да обмислите този вариант за детска количка, защото той наистина си заслужава, въпреки че обикновено е малко по-скъп от останалите стандартни, а и по-специализирани бебешки колички.

Така представените от нас видове бебешки колички са, всъщност, и най-добрите опции за вас като млади и неопитни родители. Но дори и майките и татковците с по-големи деца, знаят, че модерната и функционална количка е една от най-важните покупки преди раждането на бебето, защото тя позволява гъвкавост и практичност, свобода на движенията и липса на каквито и да е ограничения за разходки и извеждане на детето. Ваш е изборът на какво ще се спрете, но не забравяйте, става въпрос за бебето ви! Осигурете му най-доброто!